Staňte se naším zákazníkem. Je to snadné.

Získat MAKRO kartu

Holandský mletý řízek se sýrem

Holandský mletý řízek se sýrem

Počet porcí: 10
Obtížnost: ★★☆☆☆
Čas přípravy: 40 minut

Ingredience:

Maso a sýr:

 
  • 600 g mleté vepřové plece
  • 600 g mletého vepřového boku
  • 500 g holandského sýra
  • 50 ml mléka (1,5 %)
  • pepř, sůl

Obalení řízku:

 
  • 500 ml mléka (1,5 %)
  • 450 g hladké mouky
  • 450 g strouhanky
  • 250 g vajec
  • olej na smažení

Pažitkové brambory:

 
  • 2 000 g brambor (varný typ B)
  • 150 g másla
  • 40 g čerstvé pažitky
  • 6 g kamenné soli

Postup:

Příprava řízků:

1. Část libového mletého masa (mleté plece) osolíme, opepříme a zalijeme mlékem. Směs řádně promícháme a vypracujeme lepivý prát.

2. K prátu přidáme zbylou namletou plec a promícháme. Poté přidáme mletý bůček a opět promícháme. Nakonec přidáme strouhaný holandský sýr.

3. Směs rozdělíme na porce o váze přibližne 150 g. Řízky poté obalíme v trojobalu, tj. v mouce, ve vejcích a nakonec ve strouhance - a osmažíme.

Poznámka: Řízky smažíme pozvolna; tak, abychom olej nepřepálili a maso bylo uvnitř úplně hotové.


Příprava brambor:

1. Oloupané brambory nakrájíme na stejnoměrné měsíčky a ty uvaříme ve vodě nebo v zeleninovém vývaru na skus.

2. Uvařené brambory ještě před servírováním namočíme do směsi másla, pažitky a soli a opatrně promícháme.


Servírování:

1. Na talíř položíme usmažený holandský řízek osušený papírovou utěrkou a opatrně k němu přidáme pažitkové brambory. Pokrm můžeme dozdobit trochou pažitky.



Archiv receptů

Archiv receptů

Epikure

Archiv vydání časopisu Epikure

Maso a drůbež

Maso a drůbež