Staňte se naším zákazníkem. Je to snadné.

Získat MAKRO kartu

Karbanátky Bánh mi

Karbanátky Báhn mi

Počet porcí: 10
Obtížnost: ★★★☆☆
Čas přípravy: 50 minut

Ingredience:

Maso:

 
  • 1 kg mletého vepřového masa (25% tuku)
  • 100 g rybí omáčky
  • 100 g třtinového cukru
  • 50 g čerstvého česneku
  • 100 g šalotky
  • 40 g zázvoru
  • 15 g kamenné soli
  • 3 g čerstvé chilli papričky
  • 75 g Soy omáčky

Sladkokyselá omáčka pro naložení zeleniny:

 
  • 120 g třtinového cukru
  • 80 g bílého vinného octa
  • 80 g rybí omáčky
  • 40 g čerstvého česneku
  • 1 g čerstvé chilli papričky
  • 240 g vody
  • 160 g limetek na šťávu

Zelenina na marinování:

 
  • 300 g mrkve
  • 300 g ředkve bílé

Doplňky:

 
  • 500 g bagety vietnamského stylu
  • 100 g perily
  • 100 g ledového salátu
  • 100 g čerstvého koriandru
  • 100 g thajské bazalky
  • 200 g červené cibule
  • 150 g lahůdkové cibulky
  • 300 g kachní paštiky

 
  • 100 g chilli omáčky Sriracha

Postup:

1. Mleté maso důkladně smícháme se všemi ingrediencemi a necháme na hodinku v chladu odpočinout.

2. Z masa vytvoříme mini karbanátky o průměru asi 6 cm a o síle asi 1 cm (váhy 75g/ks).

3. Opékáme na středně rozpáleném grilu dozlatova.

4. Cukr, ocet, rybí omáčku, limetkovou štávu a teplou vodu smícháme.

5. Přidáme nadrobno nasekaný česnek a chilli papričku.

6. Vložíme nakrájenou zeleninu a necháme marinovat cca 30 minut.

7. Bagetu rozpečeme, podélně rozpůlíme, spodní stranu pomažeme paštikou.

8. Dovnitř vložíme karbanátky, marinovanou zeleninu, bylinky, zelené saláty a pokame s chilli omáčkou.



Tipy ze sortimentu


Archiv receptů

Archiv receptů

Epikure

Archiv vydání časopisu Epikure

Maso a drůbež

Maso a drůbež