Staňte se naším zákazníkem. Je to snadné.

Získat MAKRO kartu

Vepřová panenka s bylinkovou krustou

Vepřová panenka s bylinkovou krustou

Počet porcí: 4
Obtížnost: ★★★☆☆
Čas přípravy: 55 minut

Ingredience:

 
  • 1,2 kg vepřové panenky
  • 4 lžíce oleje
  • 80 g másla
  • 1 hrnek petržele
  • ½ hrnku pažitky
  • ½ hrnku bazalky
  • ½ stroužku česneku
  • šalvěj
  • tymián
  • jemně mletá mořská sůl
  • pepř
  • bílé pečivo

Postup:

1. Vepřový filet osolíme a opepříme. Poté jej na pánvi na trošce oleje tři minuty z obou stran osmahneme.

2. Panenku položíme na pekáč a vložíme do trouby. Pečeme asi 40 minut při teplotě 80 °C, dokud maso jemně nezrůžoví (maso by mělo mít teplotu 60 °C - můžete ji snadno změřit teploměrem na maso).

3. Když je filet v troubě, připravíme si bylinkovou krustu: všechny bylinky a bílý chléb smícháme v mixéru, poté směs vlijeme do mísy se změklým máslem o pokojové teplotě a vše smícháme. Dochutíme solí a pepřem podle chuti.

4. Asi půlcentimetrovou vrstvou bylinkové směsi potřeme pečicí papír a dáme do lednice.

5. Po upečení panenku vyjmeme z trouby, překlopíme na ni připravený pečicí papír, zalijeme bylinkovou směsí a dáme ji do trouby nastavené na grilování.

6. Po ukončení grilování maso vyjmeme z trouby a necháme jej asi pět minut před podáváním odpočívat. Šťáva se tak v masu dobře rozprostře a při krájení nevyteče. Panenku podáváme s barevnou zeleninou a gratinovanými bramborami.


Tipy ze sortimentu



Archiv receptů

Archiv receptů

Epikure

Archiv vydání časopisu Epikure

Maso a drůbež

Maso a drůbež