Staňte se naším zákazníkem. Je to snadné.

Získat MAKRO kartu

Grilovaná perlička s rebarborovým chutney a bramborami

Grilovaná perlička s rebarborovým chutney a bramborami

Počet porcí: 10
Obtížnost: ★★★☆☆
Čas přípravy: 40 min

Ingredience:

Maso:

 
  • 1800 g perličky Supreme
  • 15 g čerstvého tymiánu Horeca Select
  • 100 g olivového oleje - extra panenský
  • 10 g soli Maldon

Rebarborové chutney:

 
  • 1000 g červené rebarbory
  • 200 g třtinového cukru RIOBA
  • 30 g čerstvého zázvoru
  • 50 g červené cibule
  • 100 g červeného vína - suché
  • 30 g českého česneku - čerstvý
  • 30 g vinného octa - červený
  • 6 g chilli papriček - čerstvé
  • 50 g mražených brusinek
  • 15 g bramborového škrobu
  • 6 g kamenné soli

Brambory:

 
  • 1000 g brambory Horeca Select - varný typ A
  • 15 g kamenné soli
  • 1 g černého mletého pepře Horeca Select
  • 50 g olivového oleje - extra panenský

Orientační cena za porci: 73,42 Kč

Postup:

Příprava brambor:

1. Omyté brambory nakrájíme na výseče, opepříme, přidáme olivový olej a promícháme.

2. Takto připravené brambory včetně slupky dáme do pekáče tak, aby tvořily jednu vrstvu, a pečeme na 180 °C asi 30 minut doměkka.

3. Osolíme a ogrilujeme je těsně před podáváním.

Příprava chutney:

1. Oloupeme cibuli, zázvor a česnek.

2. Červenou cibuli nakrájíme na výseče, česnek na hrubší plátky, zázvor na jemné nudličky.

3. Rebarboru oloupeme a nakrájíme na špalíky asi 3 cm dlouhé.

4. Do kastrůlku dáme trochu olivového oleje a krátce na něm orestujeme červenou cibuli, pak přidáme rebarboru, osolíme, zasypeme cukrem a necháme zkaramelizovat.

5. Při karamelizování rebarbora pustí šťávu.

6. Pak přidáme brusinky, vinný ocet a na plátky nakrájené chilli.

7. Chutney ochutnáme a dle potřeby dochutíme cukrem. Chutney musí být sladkokyselé a pikantní.

Příprava perličky:

1. Připravený rozpálený gril otřeme utěrkou lehce navlhčenou olejem.

2. Ta gril nejen očistí, ale i vytvoří nepřilnavou plochu.

3. Očištěnou perličku těsně před grilováním osolíme a následně ogrilujeme z obou stran (kůží dolů jako první) tak, aby na středu zůstala šťavnatá a na povrchu se rýsovaly otisky grilu.

4. Pak ji přendáme do jiné nádoby, pokapeme olivovým olejem, příp. ještě dochutíme solí Maldona.

5. Necháme cca 5 minut odležet na teplém místě nebo v holdomatu vyhřátém na 60 °C.

Servírování:

1. Na nahřátý talíř dáme upečené a na otisk grilu ogrilované brambory, k nim přiložíme grilované prsíčko, které lehce naleštíme štětcem namočeným v olivovém oleji.

2. Pokrm doplníme chutney z rebarbory.


Náš tip:

Na celém světě platí – úprava „supreme“ znamená, že u jakékoliv drůbeže je prsíčko vždy s kůží a kostí křídla.

Do rebarborového chutney můžeme přidat jablka nebo višně. Chceme-li mít chutney méně výrazné, ochutíme jej pouze šalotkou, bílým vínem a cukrem.

Gril vždy udržujeme v čistotě, na důkladné očištění používáme speciální ocelový kartáč.



Tipy ze sortimentu


Archiv receptů

Archiv receptů

Epikure

Archiv vydání časopisu Epikure

Maso a drůbež

Maso a drůbež