Staňte se naším zákazníkem. Je to snadné.

Získat MAKRO kartu

Grilovaný srnčí hřbet s pórkem

Grilovaný srnčí hřbet

Počet porcí: 6
Obtížnost: ★★☆☆☆
Čas přípravy: 25 minut

Ingredience:

 
  • 1 kg vykostěného srnčího hřbetu
  • 1 podélně rozkrojený pórek
  • rozmarýn
  • olivový olej
  • sůl, pepř

Postup:

1. Srnčí hřbet očistíme a nakrájíme na 6 dílů.

2. Jednotlivé plátky pórku blanšírujeme v osolené vodě a poté je zprudka zchladíme v ledové vodě.

3. Maso osolíme, opepříme, pokapeme olivovým olejem a na každý kousek položíme větvičku rozmarýnu.

4. Připravené maso opatrně zabalíme do pórku a svážeme kuchyňským provázkem.

5. Balíčky grilujeme při střední teplotě přibližně 3 minuty z každé strany. Teplota jádra by měla být 60 °C.


Postup krok za krokem:

Grilovaný srnčí hřbet s pórkem - krok 1

Srnčí hřbet očistíme a nakrájíme na 6 dílů. Jednotlivé plátky pórku blanšírujeme v osolené vodě a poté je zprudka zchladíme v ledové vodě.

Grilovaný srnčí hřbet s pórkem - krok 2

Maso osolíme, opepříme, pokapeme olivovým olejem a na každý kousek položíme větvičku rozmarýnu.

Grilovaný srnčí hřbet s pórkem - krok 3

Připravené maso opatrně zabalíme do pórku a svážeme kuchyňským provázkem.

Grilovaný srnčí hřbet s pórkem - krok 4

Balíčky grilujeme při střední teplotě přibližně 3 minuty z každé strany. Teplota jádra by měla být 60 °C.


Tipy ze sortimentu


Archiv receptů

Archiv receptů

Epikure

Archiv vydání časopisu Epikure

Maso a drůbež

Maso a drůbež