Staňte se naším zákazníkem. Je to snadné.

Získat MAKRO kartu

Kančí ragú

Kančí ragú

Počet porcí: 6
Obtížnost: ★★★☆☆
Čas přípravy: 3,5 hodiny

Ingredience:

 
  • 1 500 g kančí plece
  • 1 250 ml silného masového vývaru
  • 300 ml červeného vína Barolo
  • 6 cl ginu
  • 150 g celeru
  • 4 řapíky celeru
  • 6 čajových lžiček brusinek
  • 6 snítek petržele
  • 1 cibule
  • 2 mrkve
  • 1 pórek
  • směs koření (čajová lžička celého pepře, 3 hřebíčky, 2 čajové lžičky jalovce, 3 snítky libečku, tymiánu a majoránky)
  • 3 bobkové listy
  • 2 celé skořice
  • 2 polévkové lžíce rajčatové pasty
  • 1 čajová lžička mleté papriky
  • 1 polévková lžíce cukru
  • sůl, pepř

Postup:

1. Maso nakrájíme na stejnoměrné kousky o velikosti vlašského ořechu a zeleninu nahrubo. Libeček, tymián, majoránku, bobkové listy a skořici svážeme provázkem.

2. Maso zprudka opečeme v silnostěnné nádobě a odložíme stranou.

3. Ve stejném hrnci orestujeme cibuli a celer, které posypeme lžící cukru. Přidáme mletou papriku a rajčatovou pastu a na mírném plameni necháme vše zkaramelizovat.

4. Směs zalijeme ginem, červeným vínem a masovým vývarem. Přidáme opečené maso, svazek bylin se skořicí a lžíci soli.

5. Přiklopíme a necháme dusit přibližně 3 hodiny, dokud maso nezměkne. Přibližně 15 minut před koncem přidáme nakrájenou mrkeRagú podle potřeby dochutíme solí a pepřem, na závěr přidáme brusinky a nasekanou petržel.


Postup krok za krokem:

Kančí ragú - krok 1

Maso nakrájíme na stejnoměrné kousky o velikosti vlašského ořechu, zeleninu nakrájíme nahrubo.

Kančí ragú - krok 2

Libeček, tymián, majoránku, bobkové listy a skořici svážeme provázkem.

Kančí ragú - krok 3

Maso zprudka opečeme v silnostěnné nádobě a odložíme stranou.

Kančí ragú - krok 4

Ve stejném hrnci orestujeme cibuli a celer, které posypeme lžící cukru. Přidáme mletou papriku a rajčatovou pastu a na mírném plameni necháme vše zkaramelizovat.

Kančí ragú - krok 5

Směs zalijeme ginem, červeným vínem a masovým vývarem.

Kančí ragú - krok 6

Přidáme opečené maso, svazek bylin se skořicí a lžíci soli.

Kančí ragú - krok 7

Přiklopíme a necháme dusit přibližně 3 hodiny, dokud maso nezměkne. Přibližně 15 minut před koncem přidáme nakrájenou mrkev, řapíkatý celer a pórek.

Kančí ragú - krok 8

Ragú podle potřeby dochutíme solí a pepřem. Na závěr přidáme brusinky a sekanou petržel.


Tipy ze sortimentu


Archiv receptů

Archiv receptů

Epikure

Archiv vydání časopisu Epikure

Maso a drůbež

Maso a drůbež