Staňte se naším zákazníkem. Je to snadné.

Získat MAKRO kartu

Nadívaný bažant

Nadívaný bažant

Počet porcí: 6
Obtížnost: ★★★☆☆
Čas přípravy: 1,5 hodiny

Ingredience:

 
  • 1 bažant (800 g)
  • 200 g slaniny
  • 150 g žampionů
  • 400 g podušeného bílého zelí
  • 100 g bílého hroznového vína
  • 3 šalotky
  • 2 řapíky celeru
  • hrst opečených lískových ořechů
  • šampaňské nebo kvalitní sekt
  • bobkový list
  • hřebíček
  • sůl, pepř

Postup:

1. Šalotky, žampiony a celer nasekáme najemno. Přidáme ořechy, hroznové víno a vše ochutíme solí a trochou pepře.

2. Bažanta omyjeme ve studené vodě, důkladně osušíme a břišní dutinu naplníme zeleninovou směsí.

3. Maso na povrchu osolíme, opepříme a poklademe bobkovými listy. Nakonec bažanta obalíme slaninou.

4. Zbylou nádivku vložíme do pekáče, položíme na ni bažanta a zlehka ho posypeme drceným hřebíčkem.

5. Pečeme v troubě předehřáté na 180 °C po dobu 45–60 minut. V průběhu pečení podléváme maso šampaňským nebo sektem.

6. Po vyjmutí z trouby z bažanta sejmeme slaninu, maso naporcujeme a podáváme. Vhodnou přílohou jsou pečené rozmarýnové brambory.


Tipy ze sortimentu


Archiv receptů

Archiv receptů

Epikure

Archiv vydání časopisu Epikure

Maso a drůbež

Maso a drůbež