Staňte se naším zákazníkem. Je to snadné.

Získat MAKRO kartu

Bazalkové a rajčatové pesto

Bazalkové a rajčatové pesto

Počet porcí: 4
Obtížnost: ★★☆☆☆
Čas přípravy: 15 minut

Ingredience:

Bazalkové pesto:

 
  • svazek čerstvé bazalky
  • 2 stroužky česneku
  • 100 g piniových oříšků
  • 200 g parmezánu
  • extra panenský olivový olej
  • mořská sůl

Rajčatové pesto:

 
  • 200 g sušených rajčat
  • 3 malé červené čili papričky
  • 2 lžíce piniových oříšků
  • 50 g parmezánu
  • 20 černých oliv
  • 2 stroužky česneku
  • ½ svazku čerstvého tymiánu
  • extra panenský olivový olej
  • mořská sůl

Postup:

Bazalkové pesto:

1. Nejdříve na pánvi osmahneme piniové oříšky. Až budou mít zlatohnědou barvu, odložíme je stranou a necháme vychladnout.

2. Oloupeme stroužky česneku a nožem je nasekáme najemno. Potom nastrouháme parmezán.

3. Do mísy dáme bazalku a trošku olivového oleje, a ručním mixerem umixujeme na kaši.

4. Přidáme zbytek surovin a vše dále mixujeme, až získáme pastu, která nebude příliš hrubá.


Rajčatové pesto:

1. Ze sušených chilli papriček odstraníme semínka, protože jsou příliš pálivá, a nakrájíme sušená rajčata.

2. Na pánvi na sucho orestujeme piniové oříšky a necháme je vychladnout.

3. Do mísy dáme česnek, orestované piniové oříšky, chilli papričky, rajčata, vypeckované olivy, tymián a sýr a vše umixujeme ručním mixerem.

4. Po rozmixování je pesto hotové a můžeme ho podávat s čerstvými těstovinami.


Náš tip: Pokud pesto nechceme okamžitě podávat, můžeme ho dát do zavírací skleničky a zalít ho trochou olivového oleje. V ledničce takto vydrží asi měsíc.



Tipy ze sortimentu


Archiv receptů

Archiv receptů

Epikure

Archiv vydání časopisu Epikure

Těstoviny a další sortiment

Ostatní sortiment