Staňte se naším zákazníkem. Je to snadné.

Získat MAKRO kartu

Červené zelí s jablky

Červené zelí s jablky

Počet porcí: 6
Obtížnost: ★★☆☆☆
Čas přípravy: 60 minut

Ingredience:

 
  • 1 hlávka červeného zelí (přibližně 1 kg)
  • 150 ml červeného vinného octa
  • 250 ml červeného vína
  • 4 lžičky přepuštěného másla
  • 3 jablka
  • 3 cibule
  • směs koření (bobkový list, jalovec, celý pepř, anýz, celá skořice)
  • cukr, sůl

Postup:

1. Zelí rozkrojíme na díly, odstraníme z nich košťál a poté je nakrouháme. Nakrouhané tenké proužky propláchneme studenou vodou.

2. Jablka (mohou být i neloupaná) a cibuli nasekáme nadrobno a přidáme k zelí. Vše zalijeme vinným octem a vínem.

3. Jablka se zelím ochutíme solí a cukrem a poté důkladně promícháme.

4. Vmícháme koření a směs necháme odpočinout alespoň dvě hodiny, ideálně přes noc. Následně slijeme všechnu tekutinu a dáme ji stranou.

5. Zelnou směs orestujeme na přepuštěném másle. Postupně přiléváme nazpět zcezenou tekutinu a dusíme přibližně 45 minut, dokud není zelí měkké. Dochutíme solí, pepřem a cukrem.

6. Zelí s jablky můžeme podle potřeby zahustit jíškou nebo bramborovým škrobem.


Postup krok za krokem:

Červené zelí s jablky - krok 1

Zelí rozkrojíme na díly, odstraníme z nich košťál a poté je nakrouháme.

Červené zelí s jablky - krok 2

Nakrouhané tenké proužky propláchneme studenou vodou.

Červené zelí s jablky - krok 3

Jablka a cibuli nasekáme nadrobno a přidáme k zelí. Vše zalijeme vinným octem a vínem.

Červené zelí s jablky - krok 4

Ochutíme solí a cukrem a poté důkladně promícháme.

Červené zelí s jablky - krok 5

Vmícháme koření a směs necháme odpočinout alespoň dvě hodiny, ideálně přes noc. Následně slijeme všechnu tekutinu a dáme ji stranou.

Červené zelí s jablky - krok 6

Zelnou směs orestujeme na přepuštěném másle. Postupně přiléváme nazpět zcezenou tekutinu a dusíme přibližně 45 minut, dokud není zelí měkké. Dochutíme solí, pepřem a cukrem. Zelí můžeme podle potřeby zahustit jíškou nebo bramborovým škrobem.


Tipy ze sortimentu


Archiv receptů

Archiv receptů

Epikure

Archiv vydání časopisu Epikure

Čerstvá zelenina

Čerstvá zelenina