Staňte se naším zákazníkem. Je to snadné.

Získat MAKRO kartu

Domácí chléb

Žitný chléb

Počet porcí: 4
Obtížnost: ★★☆☆☆
Čas přípravy: 2,5 hodiny

Ingredience:

 
  • 500 g kvásku
  • 500 g žitné mouky
  • 1 polévková lžíce soli
  • 200 ml vody
  • 1 polévková lžíce tekutého ječmenného sladu

Postup:

1. Ve velké misce promícháme všechny ingredience a hněteme tak dlouho, dokud nevznikne hladké a kompaktní těsto.

2. Na lehce pomoučněném válu vytvarujeme bochník, vložíme jej do formy a necháme minimálně jednu hodinu kynout na teplém místě.

3. Poté ho vložíme do trouby rozehřáté na 250 °C – po 15 minutách snížíme teplotu na 180 °C a pečeme 45 minut.


Tipy ze sortimentu


Archiv receptů

Archiv receptů

Epikure

Archiv vydání časopisu Epikure

Těstoviny a další sortiment

Ostatní sortiment