Staňte se naším zákazníkem. Je to snadné.

Získat MAKRO kartu

Horácký knedlík

Horácký knedlík

Počet porcí: 4
Obtížnost: ★★☆☆☆
Čas přípravy: 60 minut

Ingredience:

 
  • 1 000 g brambor (varný typ B)
  • 600 g bílého pečiva
  • 200 g jemné krupičky
  • 100 ml mléka
  • 100 g másla
  • 2 vejce (100 g)
  • 20 g soli
  • 8 g listové petržele

Postup:

1. Polovinu brambor uvaříme ve slupce doměkka a ješte teplé je oloupeme. Druhou polovinu za syrova oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle do vody, aby nezčernaly.

2. Ze syrových brambor důkladně vymačkáme vodu, přidáme nastrouhané vařené brambory, opečenou housku, nakrájenou petržel a vše zlehka promícháme.

3. Směs zalijeme řídkým těstíčkem z mléka, vajec, krupičky a soli a opatrně zpracujeme.

4. Těsto necháme odpočinout a poté z něj vytvarujeme koule o hmotnosti asi 80 g.

5. Vaříme v osolené vodě přibližně 25 minut a po vyjmutí knedlíky pretřeme rukou namočenou ve studené vode – budou krásně hladké. Na závěr knedlíky potřeme rozpušteným máslem.

Gastro tip: Horácké knedlíky podáváme obdobně jako chlupaté knedlíky, tj. posypané smaženou cibulkou.


Poznámka: Další recepty naleznete v knize Kulinářská inspirace, jejímž autorem je šéfkuchař MAKRO Petr Stádník. Kuchařka je v prodeji exkluzivně na pobočkách MAKRO.


Tipy ze sortimentu


Archiv receptů

Archiv receptů

Epikure

Archiv vydání časopisu Epikure

Maso a drůbež

Maso a drůbež