Staňte se naším zákazníkem. Je to snadné.

Získat MAKRO kartu

Karlovarský knedlík

Karlovarský knedlík

Počet porcí: 10
Obtížnost: ★★★★☆
Čas přípravy: 60 minut

Ingredience:

 
  • 1 000 g bílého pečiva
  • 110 g hrubé mouky
  • 400 ml mléka
  • 4 vejce (200 g)
  • 70 g másla
  • 20 g listové petržele
  • 0,2 g muškátového oříšku
  • 20 g soli

Postup:

1. Den staré pečivo nakrájíme na kostky o velikosti cca 1,5 cm a podle potřeby je zvlhčíme mlékem.

2. Petržel nakrájíme a smícháme s moukou, vejce rozdělíme na žloutky a bílky. Do žloutků nastrouháme muškátový oríšek, osolíme a vyšleháme do pěny.

3. Z bílků ušleháme pevný sníh, opatrně ho spojíme se žloutky a po částech přidáváme mouku – těsto musí zustat nadýchané. Na závěr zlehka vmícháme nakrájené pečivo

4. Knedlík vaříme zabalený do potravinové fólie (nebo alobalu) 45 minut ve vodě při teplotě 80 °C, nebo 45 minut v páře při stejné teplotě (po 20 minutách obrátíme).

5. Uvařený knedlík necháme zchladnout, odstraníme fólii a potřeme jej rozpušteným máslem.

Gastro tip: Správně připravený karlovarský knedlík je měkký a vláčný a vsakuje se do něj omáčka.


Poznámka: Další recepty naleznete v knize Kulinářská inspirace, jejímž autorem je šéfkuchař MAKRO Petr Stádník. Kuchařka je v prodeji exkluzivně na pobočkách MAKRO.


Tipy ze sortimentu


Archiv receptů

Archiv receptů

Epikure

Archiv vydání časopisu Epikure

Maso a drůbež

Maso a drůbež