Staňte se naším zákazníkem. Je to snadné.

Získat MAKRO kartu

Kynutý houskový knedlík

Kynutý houskový knedlík

Počet porcí: 4
Obtížnost: ★★☆☆☆
Čas přípravy: 60 minut

Ingredience:

 
  • 1 000 g hrubé mouky
  • 180 g bílého pečiva
  • 450 ml mléka
  • 20 g čerstvého droždí
  • 1 vejce (50 g)
  • 20 g soli

Postup:

1. Z droždí, části mléka a mouky přípravíme kvásek, který necháme vykynout při teplotě 37 °C.

2. Ze zbylé mouky, soli, vejce, mléka a vykynutého kvásku vypracujeme hladké těsto, které se nelepí, a vmícháme do něj pokrájené pečivo.

3. Těsto rozdělíme na díly a vytvoříme z nich bochánky, které necháme nakynout. Poté vytvarujeme válečky, necháme je znovu nakynout a následně je vaříme v osolené vodě přibližně 20 minut (po 10 minutách obrátíme).

4. Uvařené knedlíky vyjmeme z vody, propícháme je vidličkou a potřeme rozpuštěným máslem.


Poznámka: Další recepty naleznete v knize Kulinářská inspirace, jejímž autorem je šéfkuchař MAKRO Petr Stádník. Kuchařka je v prodeji exkluzivně na pobočkách MAKRO.


Tipy ze sortimentu


Archiv receptů

Archiv receptů

Epikure

Archiv vydání časopisu Epikure

Maso a drůbež

Maso a drůbež