Staňte se naším zákazníkem. Je to snadné.

Získat MAKRO kartu

Máslové brambory s citronem

brambory-s-citronem

Počet porcí: 6
Obtížnost: ★☆☆☆☆
Čas přípravy: 35 minut

Ingredience:

 
  • 1 kg raných brambor
  • 1 kg přepuštěného másla
  • 2 citrony
  • 50 g másla
  • muškátový oříšek
  • sůl
  • pepř

Postup:

1. Oškrábané brambory posypeme solí, pepřem a strouhanou citronovou kůrou.

2. V hrnci zahřejeme na 80 °C přepuštěné máslo a vaříme v něm brambory asi 30 minut doměkka, poté je vyjmeme naběračkou.

3. Brambory s mlékem necháme za častého míchání vařit.

4. Přibližně po 20 minutách k nim přidáme polovinu sýra, smetanu, trochu muškátového oříšku a trošku pepře a soli.

5. Před podáváním je v horké pánvi promícháme s klasickým máslem a plátky citronu a trochu přisolíme.


Šampioni z Vysočiny:

Půdní a meteorologické podmínky na Vysočině připomínají domovinu brambor – Peru. Významnou pěstitelskou a šlechtitelskou firmou je Medipo Agras vedená pokračovatelem slavného bramborářského rodu Ing. Vlastimilem Rasochou. Firma uspěla v mnoha regionálních soutěžích, mimo jiné získala značku Klasa a regionální značku původu – Vysočina. Její zaměstnanci se ve spolupráci se šlechtiteli z několika evropských zemí podílejí na šlechtění brambor. Medipo Agras do MAKRO dodává především odrůdy Princess (varný typ A), Dali (B) a Sati nu (C), velmi rané brambory Carrera a poloranou odrůdu Lucinda varného typu AB. Z luxusních odrůd pak rohlíčkové „vánoční“ Annabelle (A).



Tipy ze sortimentu


Archiv receptů

Archiv receptů

Epikure

Archiv vydání časopisu Epikure

Čerstvá zelenina

Čerstvá zelenina