Staňte se naším zákazníkem. Je to snadné.

Získat MAKRO kartu

Pomerančová omáčka k pečené kachně

Pomerančová omáčka ke kachně

Počet porcí: 4
Obtížnost: ★★☆☆☆
Čas přípravy: 15-20 minut

Ingredience:

 
  • 1 pomeranč
  • 150 ml smetany
  • med
  • čerstvě mletý růžový pepř
  • sůl

Postup:

1. Základem omáčky je masová šťáva, která zůstane na pánvi po opečení kachny nebo kachních prsou. Pokud je na šťávě z masa vrstva tuku, sebereme jej lžící nebo jej slijeme.

2. Horkou vodou omyjeme pomeranč a oloupeme kůru ve velmi tenkých proužcích. Potom pomeranč rozpůlíme a vymačkáme z něj šťávu.

3. Do masové šťávy přidáme šťávu z pomeranče a kůru a vše necháme povařit.

4. Po krátkém povaření vmícháme smetanu a omáčku dochutíme solí, pepřem a medem. Pro ještě bohatší chuť můžete přidat také trochu pomerančového likéru


Náš tip: Pro dosažení lepšího a jemnějšího výsledku použijte při škrábání pomerančů škrabku na citrusovou kůru. Dejte také pozor, abyste nesloupli ani trochu bílé dřeně pod kůrou - má hořkou chuť.



Tipy ze sortimentu


Archiv receptů

Archiv receptů

Epikure

Archiv vydání časopisu Epikure

Čerstvé ovoce

Čerstvé ovoce