Staňte se naším zákazníkem. Je to snadné.

Získat MAKRO kartu

Šťouchané brambory s kaštany

Šťouchané brambory s kaštany

Počet porcí: 6
Obtížnost: ★★☆☆☆
Čas přípravy: 45 minut

Ingredience:

 
  • 1 kg brambor typu A
  • 300 g oloupaných jedlých kaštanů
  • 200 g másla
  • 2 lžíce cukru
  • 1 pomeranč
  • 1 lžíce másla
  • sůl, pepř, muškátový oříšek
  • stonek kerblíku

Postup:

1. Brambory oloupáme, omyjeme a nakrájíme je na kostičky velikosti vlašského ořechu. Spolu s kaštany je ve velkém množství osolené vody vaříme doměkka – bramborám stačí 20 minut, kaštany se vaří déle.

2. Uvařené brambory slijeme, necháme trochu odpařit a důkladně rozmačkáme. Přidáme máslo nakrájené na malé špalíčky, směs okořeníme solí, pepřem a čerstvým muškátovým oříškem.

3. Z pomeranče vymačkáme šťávu. Oloupané kaštany necháme na pánvi zkaramelizovat v cukru. Jakmile zhnědne, zalijeme je pomerančovou šťávou a zredukujeme ji na sirup.

4. Přidáme máslo a nastrouhanou pomerančovou kůru (většina pomerančů je chemicky ošetřená, proto je předem umyjeme kartáčkem pod tekoucí teplou vodou). Po mírném zchladnutí kaštany nasekáme nadrobno.

5. Před podáváním vmícháme do brambor nasekaný kerblík a servírujeme s masem libovolného typu i úpravy a sekanými opečenými kaštany.


Tipy ze sortimentu


Archiv receptů

Archiv receptů

Epikure

Archiv vydání časopisu Epikure

Pečivo a další sortiment

Ostatní sortiment