Staňte se naším zákazníkem. Je to snadné.

Získat MAKRO kartu

Žitný kvásek

Žitný kvásek

Počet porcí: 1
Obtížnost: ★★☆☆☆
Čas přípravy: 4 dny

Ingredience:

 
  • 500 g žitné mouky
  • 800 ml vody

Postup:

Bazalkové pesto:

1. V misce důkladně promícháme 100 g mouky a 200 ml vody.

2. Nádobu zakryjeme kuchyňskou fólií a na několika místech ji propíchneme.

3. Necháme 12 hodin odpočívat při 20 °C, promícháme a znovu uložíme.

4. Po dalších 12 hodinách vmícháme 100 g mouky a 200 ml vody – tento postup zopakujeme ještě třikrát.

5. V poslední fázi přidáme pouze 100 g mouky, vodu vynecháme.

6. Připravený kvásek použijeme v potřebném množství k přípravě chleba, zbytek uložíme do vymyté skleničky, volně uzavřeme, aby mohl dýchat, a uložíme ho do chladničky na pozdější použití.

7. Zhruba jednou týdně „oživíme“ kvásek přidáním mouky a vody.


Tipy ze sortimentu


Archiv receptů

Archiv receptů

Epikure

Archiv vydání časopisu Epikure

Těstoviny a další sortiment

Ostatní sortiment