Staňte se naším zákazníkem. Je to snadné.

Získat MAKRO kartu

Česnečka

Česnečka

Počet porcí: 10
Obtížnost: ★★☆☆☆
Čas přípravy: 30 minut

Ingredience:

Polévka:

 
  • 2 400 ml vepřového vývaru
  • 1 300 g brambor (varný typ B)
  • 50 g čerstvého česneku
  • 15 g celého černého pepře
  • 15 g kamené soli
  • 4 g čerstvé majoránky
  • 2 g mletého kmínu

Doplněk:

 
  • 300 g kváskového chleba
  • 400 g vepřového sádla (na smažení)

Postup:

Příprava polévky:

1. Vepřový vývar přivedeme k varu. Přidáme do něj oloupané, na kostičky nakrájené brambory, kmín, mletý pepř, osolíme a brambory vaříme doměkka (cca 15 minut).

2. Nakonec polévku dochutíme nastrouhaným česnekem a překrájenými lístky majoránky.


Příprava krutonů:

1. Starší chléb zbavíme kůrky a nakrájíme na kostičky o velkosti cca 1 cm.

2. Kostky chleba usmažíme na sádle při teplotě 170 °C. Jakmile jsou chlebové krutony usmažené dozlatova, vyjmeme je a necháme okapat na papírové utěrce.


Servírování:

1. Do nahřátého hlubokého talíře nalijeme polévku, doplníme ji překrájenými lístky čerstvé majoránky a čerstvě usmaženými krutony.


Archiv receptů

Archiv receptů

Epikure

Archiv vydání časopisu Epikure

Maso a drůbež

Maso a drůbež