Staňte se naším zákazníkem. Je to snadné.

Získat MAKRO kartu

Čočková polévka se zeleninou

Čočková polévka se zeleninou

Počet porcí: 10
Obtížnost: ★★☆☆☆
Čas přípravy: 4 hodiny

Ingredience:

 
  • 200 g hnědé čočky
  • 700 g brambor
  • 500 g mrkve
  • 300 g celeru
  • 200 g kořenové petržele
  • 100 g másla
  • 2 lžíce oleje
  • 2 lžíce celozrnné mouky
  • 20 g soli
  • 10 g petrželové nati

Orientační cena za porci: 5 Kč
Doporučená prodejní cena: 45 Kč

Postup:

1. Čočku nejprve na několik hodin namočíme. Poté ji uvaříme doměkka a vodu slijeme.

2. Mrkev, celer a petržel nakrájíme na kostičky, osmahneme na lžíci másla a zalijeme vodou. Přivedeme k varu a přidáme nakrájené brambory.

3. Vaříme, dokud brambory a kořenová zelenina nezměknou. Poté polévku zahustíme jíškou z mouky a oleje a důkladně provaříme. Na závěr přidáme čočku.

4. Polévku dochutíme solí a při podávání ozdobíme petrželkou.


Poznámka: Hnědá čočka je nejpoužívanějším druhem u nás. Prodává se neloupaná a musí se před vařením několik hodin namáčet. Má výraznou chuť a obsahuje velké množství vitamínů skupiny B.


Tipy ze sortimentu


Archiv receptů

Archiv receptů

Epikure

Archiv vydání časopisu Epikure

Čerstvá zelenina

Čerstvá zelenina