Staňte se naším zákazníkem. Je to snadné.

Získat MAKRO kartu

Dýňová polévka

Dýňová polévka

Počet porcí: 10
Obtížnost: ★★★☆☆
Čas přípravy: 60 minut

Ingredience:

 
  • 1 000 g dýně Hokkaido
  • 800 ml zeleninového vývaru
  • 250 g brambor (varný typ C)
  • 230 g šalotky
  • 200 g másla
  • 150 ml extra panenského olivového oleje
  • 120 g pórku
  • 50 g třtinového cukru
  • 50 g dýňových semínek
  • 30 ml dýňového oleje
  • 20 g čerstvého tymiánu
  • 20 g česneku
  • 5 g čerstvé chilli papričky
  • 1 bobkový list
  • 10 g soli

Orientační cena za porci: 24 Kč
Doporučená prodejní cena: 55 Kč

Postup:

1. Oloupanou dýni bez semínek, šalotku, chilli papričku, brambory, česnek a pórek nakrájíme na plátky a promícháme s kořením a olivovým olejem.

2. Vše přemístíme do pekáče, lehce podlijeme vývarem a přikryté alobalem pečeme v troubě na 180 °C úplně doměkka.

3. Připravený základ na polévku poté rozmixujeme v mixéru dohladka. Poté směs vložíme do kastrůlku a vlijeme do ní zeleninový vývar. Ochutíme cukrem, solí a krátce povaříme.

4. Dýňová semínka rozprostřeme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme v troubě na 170 °C asi 7 minut.

5. Před servírováním polévku ohřejeme a vymixujeme spolu s vychlazenými kostičkami másla, které ji zjemní. Polévku již dále nevaříme a ihned podáváme.

6. Polévku servírujeme posypanou opraženými dýnovými semínky a pokapanou dýňovým olejem.


Tipy ze sortimentu


Archiv receptů

Archiv receptů

Epikure

Archiv vydání časopisu Epikure

Čerstvá zelenina

Čerstvá zelenina