Staňte se naším zákazníkem. Je to snadné.

Získat MAKRO kartu

Dýňová polévka

Dýňová polévka

Počet porcí: 10
Obtížnost: ★★☆☆☆
Čas přípravy: 60 minut

Ingredience:

 
  • 1 máslová dýně (cca 1 500 g)
  • 1 000 ml zeleninového vývaru (vlastní výroby)
  • 100 ml extra panenského olivového oleje
  • 250 ml smetany (33%)
  • 200 g banánové šalotky
  • 150 g másla (82%)
  • 150 g dýňových semínek
  • 100 ml crème fraîche
  • 40 g čerstvého česneku
  • 20 ml dýňového oleje
  • 20 g soli
  • pepř černý (celý)

Postup:

1. Rozkrájenou a oloupanou dýni dáme na plech vyložený alobalem a přidáme nahrubo nakrájenou šalotku a rozdrcený stroužek česneku.

2. Směs pokapeme olivovým olejem, osolíme a zabalíme do alobalu. Poté balíček vložíme do předehřáté trouby na 180°C asi na 50 minut.

3. Až bude směs upečená, v hnrci nebo mixovací nádobě ji zalijeme teplým zeleninovým vývarem. Poté ji rozmixujeme dohladka.

4. Do polévky vmícháme crème fraîche, zatuhlé kostičky másla, a dochutíme solí a čerstvě mletým pepřem z mlýnku.

5. Na pánvičce nasucho opečeme dýňová semínka a při podávání je přidáváme do polévky. Nakonec polévku dochutíme a dozdobíme dýňovým olejem.



Tipy ze sortimentu


Archiv receptů

Archiv receptů

Epikure

Archiv vydání časopisu Epikure

Čerstvá zelenina

Čerstvá zelenina