Staňte se naším zákazníkem. Je to snadné.

Získat MAKRO kartu

Melounová polévka se šunkou

Melounová polévka

Počet porcí: 4
Obtížnost: ★★☆☆☆
Čas přípravy: 20 minut

Ingredience:

 
  • 800 g zralých melounů Charentais
  • 100 ml bílého vína
  • 125 ml podmáslí
  • olej
  • 4 plátky sušené šunky
  • 125 g ledových kostek
  • 1 polévková lžíce medu
  • čerstvý tymián
  • 1 limetka
  • sůl, pepř

Postup:

1. Melouny oloupeme, rozpůlíme a lžící vydlabeme semínka. Odkrojíme čtyři klínky, které obalíme plátkem šunky.

2. Na pánvi rozehřejeme olej, přidáme tymián a připravené klínky se šunkou krátce opečeme.

3. Zbylý meloun nakrájíme a rozmixujeme společně s bílým vínem, kostkami ledu a medem. Dochutíme špetkou soli, pepřem a nastrouhanou kůrou z limetky.

4. Podmáslí zakápneme limetkovou šťávou a poté pomocí metly vyšleháme do pěny.

5. Polévku nalijeme do talířů, naaranžujeme opečený meloun se šunkou a dozdobíme pěnou z podmáslí a větvičkou tymiánu.


Tipy ze sortimentu


Archiv receptů

Archiv receptů

Epikure

Archiv vydání časopisu Epikure

Čerstvá zelenina

Čerstvá zelenina