Staňte se naším zákazníkem. Je to snadné.

Získat MAKRO kartu

Pařížská cibulová polévka

Pařížská cibulová polévka

Počet porcí: 6
Obtížnost: ★★☆☆☆
Čas přípravy: 90 minut

Ingredience:

 
  • 1,5 l hovězího vývaru
  • 500 g španělské cibule
  • 0,5 l suchého bílého vína
  • pšeničná mouka
  • nastrouhaný parmezán
  • 30 g másla
  • lžíce čerstvého tymiánu
  • 1 stroužek česneku
  • sůl, pepř
  • kayenský pepř
  • 3 lžíce olivového oleje
  • bageta

Postup:

1. Cibuli pokrájíme na tenké plátky a nasypeme ji do hrnce na rozpuštěné máslo. Když cibule znědne, poprášíme ji malým množstvím mouky a pak podlijeme hovězím vývarem.

2. Polévku osolíme, opepříme a přidáme trochu kayenského pepře. Otrháme lístky tymiánu a nadrobno je nakrájíme. Česnek nakrájíme na malé kousky. Obojí přidáme do polévky.

3. Nastrouháme parmezán a přibližně polovinu promícháme s vínem. Směs přidáme do vroucí polévky a odstavíme hrnec ze sporáku. Polévku znovu důkladně zamícháme.

4. Polévku vlijeme do zapékací misky a posypeme nastrouhaným parmezánem. Malé množství parmezánu si ale ještě ponecháme na bagety.

5. Polévku vložíme do trouby, kterou jsme předehřáli na 160 °C.

6. Mezitím si připravíme bagetu. Nakrájíme ji na tenké plátky a jemně potřeme olivovým olejem. Pak ji posypeme zbytkem parmezánu.

7. Plátky bagety položíme na plech na pečící papír a dáme je do trouby. Zhruba za 5 minut budou bagety i polévka hotové.

8. Servírujeme tak, že položíme bagetu vedle talíře s polévkou, nebo přímo do polévky.



Tipy ze sortimentu


Archiv receptů

Archiv receptů

Epikure

Archiv vydání časopisu Epikure

Čerstvá zelenina

Čerstvá zelenina