Staňte se naším zákazníkem. Je to snadné.

Získat MAKRO kartu

Pho s kuřecím masem

Pho s kuřecím masem

Počet porcí: 10
Obtížnost: ★★★☆☆
Čas přípravy: cca 6 hodin

Ingredience:

Polévka:

 
  • 2 000 ml kuřecího vývaru vlastní výroby
  • 30 g čerstvého zázvoru
  • 10 g čerstvých chilli papriček
  • 1 g badyánu
  • 1 g skořice

Vložka do polévky:

 
  • 1 500 g celého chlazeného kuřete
  • 500 g středně širokých rýžových nudlí
  • 200 g lahůdkové cibulky
  • 30 g čerstvého koriandru
  • 50 g rybí omáčky
  • 20 g čerstvé máty
  • 10 g čerstvých chilli papriček
  • 150 g klíčků mungo
  • 150 g limet
  • 20 g třtinového cukru

Postup:

Příprava vývaru a masa:

1. Očištěný čerstvý zázvor podélně rozkrojíme a společně s kořením jej opečeme na pánvi dohněda. Poté vše vložíme do vývaru a táhneme asi 3 hodiny. Následně vývar přecedíme.

2. Kuře vcelku vložíme do vroucího kuřecího vývaru a necháme ho táhnout asi 2 hodiny. Poté kuře vyjmeme a rozebereme na kousky a vlákna (bez kůže a kostí).

3. Horký kuřecí vývar před podáváním ochutíme rybí omáčkou, třtinovým cukrem, štávou z limetky, mexickým koriandrem a vietnamskou mátou.


Příprava nudlí:

1. Rýžové nudle vložíme asi na 10 minut do horké vody – měly by být středně měkké.

2. Následne je vyjmeme, teplé vložíme do misky, v níž podáváme polévku, a zalijeme horkým ochuceným kuřecím vývarem. Poté do misky vložíme kousky kuřecího masa.

3. Polévku doplníme čerstvými mungo klíčky, na plátky nakrájeným chilli, na jemné nudličky nakrájenou lahůdkovou cibulkou, čerstvým koriandrem a vietnamskou mátou.

4. Nakonec přidáme plátek limetky a podáváme.


Náš tip: Polévku je možné podávat v různých variantách. Místo kuřete lze jako vložku použít například houby shiitake, loupané blanšírované krevety nebo delikátní mušle vongole. Polévku lze také doplnit perilou, bambusovými výhonky nebo pálivou vietnamskou chilli.


Orientační cena za porci: s kuřecím masem: 33,60 Kč, s mušlemi vongole: 43,80 Kč, s houbami shiitake: 49,80 Kč, s krevetami: 67,70 Kč


Tipy ze sortimentu


Archiv receptů

Archiv receptů

Epikure

Archiv vydání časopisu Epikure

Maso a drůbež

Maso a drůbež