Staňte se naším zákazníkem. Je to snadné.

Získat MAKRO kartu

Polévka Tom Kha Kai

Polévka Tom Kha Kai

Počet porcí: 10
Obtížnost: ★★☆☆☆
Čas přípravy: 30 minut

Ingredience:

 
  • 500 g kuřecích prsou bez kůže
  • 500 ml kuřecího vývaru
  • 500 ml kokosového mléka
  • 500 g čerstvých rajčat
  • 300 g mrkve
  • 100 ml slunečnicového oleje
  • 100 g červené kari pasty
  • 60 g limetek na šťávu
  • 50 g čerstvého koriandru
  • 50 g palmového cukru
  • 40 g čerstvého galandalu
  • 40 g čerstvého zázvoru
  • 40 ml rybí omáčky
  • 30 g citronové trávy
  • 5 g limetkových listů
  • 8 ml sojové omáčky

Postup:

Příprava polévky:

1. V hrnci si na oleji orestujeme červenou kari pastu, přidáme na plátky nakrájený omytý čerstvý zázvor, galangalový oddenek nakrájený na kolečka, limetkové listy a vše zalijeme kuřecím vývarem.

2. Poté přidáme kokosové mléko, rybí omáčku, sojovou omáčku, ve vodě rozpuštěný palmový cukr a sůl, a takto připravený základ krátce (cca 3 minuty) povaříme.

3. Oloupanou mrkev si nakrájíme na výseče (můžeme použít i karblovací nůž, aby výseče lépe vypadaly) a vložíme do polévky. Očištěnou hlívu natrháme, rajčata spaříme ve vodě a oloupeme. Poté je nakrájíme na čtvrtky.

4. U čerstvého koriandru odrojíme konce stonků a vložíme je do polévky. Citronovou trávu po celé délce naklepeme střenkou nože, nakrájíme na špalíky a taktéž vložíme do polévky.

5. Jakmile je mrkev skoro měkká, nakrájíme kuřecí maso na nudličky cca 1 cm silné a přidáme je do polévky. Po dvou minutách vaření kuřecího masa polévku dochutíme limetkovou šťávou a ihned servírujeme.


Servírování:

1. Do teplé polévkové misky vložíme natrhanou hlívu ústřičnou, čerstvá oloupaná rajčata, listy thajské bazalky a vše zalijeme horkou polévkou. Pokrm doplníme čerstvým koriandrem, případně ještě kouskem chilli.



Archiv receptů

Archiv receptů

Epikure

Archiv vydání časopisu Epikure

Maso a drůbež

Maso a drůbež