Staňte se naším zákazníkem. Je to snadné.

Získat MAKRO kartu

Polévka z červené čočky

Polévka z červené čočky

Počet porcí: 10
Obtížnost: ★★☆☆☆
Čas přípravy: 45 minut

Ingredience:

 
  • 270 g loupané červené čočky
  • 500 ml kuřecího vývaru
  • 300 g mrkve
  • 170 g rajčat
  • 100 g cibule
  • 20 g soli
  • 15 ml olivového oleje
  • 10 g petrželové nati
  • 5 g mletého římského kmínu
  • 5 g čerstvého tymiánu
  • 4 stroužky česneku
  • 2 stonky řapíkatého celeru
  • 1 500 ml vody

Orientační cena za porci: 6 Kč
Doporučená prodejní cena: 55 Kč

Postup:

1. Ve velkém hrnci rozehřejeme olivový olej a dozlatova na něm osmahneme nakrájenou cibuli.

2. Přidáme kostičky mrkve, oloupaná rajčata, pokrájené řapíky celeru a překrájený česnek. Vše ochutíme římským kmínem a solí a za stálého míchání zeleninu orestujeme.

3. Poté přidáme čočku a vše zalijeme vodou a vývarem. Vaříme zhruba 10–15 minut, dokud čočka nezměkne.

4. Na závěr polévku dochutíme solí, pepřem, tymiánem a posypeme nasekanou petrželovou natí.


Poznámka: Červená čočka se v převážné většině používá v loupané formě. Má mírně nasládlou chuť a je velm dobře stravitelná. Není třeba ji namáčet, její příprava zabere zhruba 10-15 minut, při vaření má tendenci se rozpadat. Hodí se k přípravě polévek, kaší, pomazánek, salátů a používá se také k zahušťování.


Tipy ze sortimentu


Archiv receptů

Archiv receptů

Epikure

Archiv vydání časopisu Epikure

Čerstvá zelenina

Čerstvá zelenina