Staňte se naším zákazníkem. Je to snadné.

Získat MAKRO kartu

Polévka z červené řepy s uzeným halibutem

Polévka z červené řepy

Počet porcí: 6
Obtížnost: ★★☆☆☆
Čas přípravy: 25 minut

Ingredience:

 
  • 500 g vařené červené řepy
  • 500 ml šťávy z červené řepy
  • 750 g kuřecího vývaru
  • 125 ml bílého vína
  • 200 g cibule
  • 1 stroužek mladého česneku
  • 2 lžíce oleje
  • 250 g crème fraîche
  • 300 g uzeného halibuta
  • 25 ml malinového octa
  • ½ snítky kopru
  • ½ citronu
  • smetana
  • chilli
  • bobkový list
  • bílý pepř, sůl

Postup:

1. Cibuli a česnek nasekáme na kostičky a zlehka je osmahneme na malém množství oleje. Podlijeme bílým vínem, přisypeme koření a necháme prohřát.

2. Přidáme nahrubo nakrájenou červenou řepu, řepnou šťávu a kuřecí vývar.

3. Prohřejeme, ochutíme malinovým octem, chilli a jemně nasekaným koprem a poté vše rozmixujeme na jemné pyré. Vmícháme crème fraîche a nakonec dochutíme citronovou šťávou a solí.

4. Polévku nalijeme do talířů, vložíme kousek uzeného halibuta a posypeme kousky kopru.

5. Na závěr polévku zjemníme a dozdobíme smetanou.


Tipy ze sortimentu


Archiv receptů

Archiv receptů

Epikure

Archiv vydání časopisu Epikure

Čerstvá zelenina

Čerstvá zelenina