Staňte se naším zákazníkem. Je to snadné.

Získat MAKRO kartu

Polévka z pečených paprik

Polévka z pečených paprik

Počet porcí: 6
Obtížnost: ★☆☆☆☆
Čas přípravy: 25 min

Ingredience:

 
  • 6 červených a žlutých paprik
  • 2 šalotky
  • 1 stroužek česneku
  • 1000 ml zeleninového vývaru
  • 2 snítky rozmarýnu
  • 2 snítky tymiánu
  • 1 čajová lžička mleté sladké papriky
  • špetka cukru
  • sůl, pepř
  • olivový olej

Postup:

1. Papriky omyjeme, osušíme a vložíme na rozpálený gril.

2. Opékáme ze všech stran, dokud není dužina měkká a slupka téměř černá.

3. Mezitím oloupeme šalotky a česnek a obojí nadrobno nasekáme.

4. Nakrájenou šalotku, česnek a bylinky přidáme do vývaru a ve vhodné nádobě jej umístíme na rošt, aby se pozvolna prohřál.

5. Opečené papriky zbavíme tmavé slupky pomocí malého nože.

6. Poté je opatrně rozpůlím a lžící odstraníme vnitřní žebra a semena.

7. Dužinu nakrájíme na menší kousky, vložíme do vývaru a rozmixujeme na jemné pyré.

8. Polévku ochutíme mletou paprikou, solí a pepřem a necháme ji znovu prohřát.

9. Při podávání ji na talíři lehce zakápneme olivovým olejem.


Postup krok za krokem:

Polévka z pečených paprik - krok 1
Papriky omyjeme, osušíme a vložíme na rozpálený gril. Opékáme ze všech stran, dokud není dužina měkká a slupka téměř černá. Mezitím oloupeme šalotky a česnek a obojí nadrobno nasekáme.
Polévka z pečených paprik - krok 2
Nakrájenou šalotku, česnek a bylinky přidáme do vývaru a ve vhodné nádobě jej umístíme na rošt, aby se pozvolna prohřál. Opečené papriky zbavíme tmavé slupky pomocí malého nože. Poté je opatrně rozpůlím a lžící odstraníme vnitřní žebra a semena.
Polévka z pečených paprik - krok 3
Dužinu nakrájíme na menší kousky, vložíme do vývaru a rozmixujeme na jemné pyré.
Polévka z pečených paprik - krok 4
Polévku ochutíme mletou paprikou, solí a pepřem a necháme ji znovu prohřát. Při podávání ji na talíři lehce zakápneme olivovým olejem.

Tipy ze sortimentu


Archiv receptů

Archiv receptů

Epikure

Archiv vydání časopisu Epikure

Zelenina

Čerstvá zelenina