Staňte se naším zákazníkem. Je to snadné.

Získat MAKRO kartu

Polévka ze zelené čočky s kari a krůtím masem

Polévka ze zelené čočky s kari a krůtím masem

Počet porcí: 10
Obtížnost: ★★★☆☆
Čas přípravy: 60 minut

Ingredience:

 
  • 380 g zelené čočky
  • 400 ml mléka
  • 300 g mrkve
  • 200 g brambor
  • 170 g vykostěných krůtích prsou bez kůže
  • 100 g cibule
  • 20 g soli
  • 15 ml olivového oleje
  • 5 g kari koření
  • 5 g mletého římského kmínu
  • 2 stonky řapíkatého celeru
  • mletý černý pepř
  • 1 500 ml vody

Orientační cena za porci: 7 Kč
Doporučená prodejní cena: 65 Kč

Postup:

1. Čočku zalijeme jedním litrem vody a vaříme na mírném plameni přibližně 30 minut, dokud se voda nevstřebá a čočka nezměkne.

2. V druhém hrnci rozehřejeme olej a dozlatova na něm osmahneme krůtí prsa nakrájená na menší kousky. Poté maso vyjmeme a odložíme stranou.

3. Ve stejné nádobě krátce orestujeme nadrobno nasekanou cibuli a na kostičky nakrájené brambory, mrkev a celer.

4. Zeleninu ochutíme kari a římským kmínem, zalijeme mlékem a ½ l vody a uvaříme doměkka. Poté přidáme krůtí maso, vařenou čočku a na mírném plameni vše provaříme zhruba 5 minut.


Poznámka: Zelená čočka je bohatá na železo a vlákninu a je významným zdrojem energie. Před vařením se nemusí namáčet a zároveň si po uvaření drží svůj tvar.


Tipy ze sortimentu


Archiv receptů

Archiv receptů

Epikure

Archiv vydání časopisu Epikure

Čerstvá zelenina

Čerstvá zelenina