Staňte se naším zákazníkem. Je to snadné.

Získat MAKRO kartu

Topinambur, koroptev, kaštan, lanýž

Topinambur, koroptev, kaštan, lanýž

Počet porcí: 4
Obtížnost: ★★☆☆☆
Čas přípravy: 

Ingredience:

 
  • 1 kg topinamburů
  • 0,2 kg šalotky
  • 1,5 l mléka
  • 0,05 kg másla
  • sůl
  • pepř
  • muškátový oříšek
  • lanýžový olej
  • jedlé kaštan

Terina z koroptve:

 
  • 2 koroptve
  • 1 mrkev
  • 1 petržel
  • 1 šalotka
  • 1 l kachního sádla
  • tymián
  • estragon
  • sůl, pepř

Postup:

1. Očištěné a nakrájené topinambury se šalotkou podusíme 10 minut na másle, zalijeme mlékem a vaříme doměkka. 

2. Potom směs rozmixujeme a dochutíme solí, pepřem, muškátovým oříškem a lanýžovým olejem. 

3. Navrch položíme opečené plátky kaštanu a terinu z koroptve.


Příprava teriny z koroptve:

1. Koroptve rozpůlíme a položíme na plech s mrkví, petrželí, šalotkou a tymiánem. 

2. Zalijeme kachním sádlem a konfitujeme 5 hodin při 85 °C. 

3. Pak maso obereme, přidáme nasekaný estragon a lžíci kachního sádla. 

4. Dochutíme solí  a pepřem, zarolujeme do fólie a necháme vychladnout.


Tipy ze sortimentu


Archiv receptů

Archiv receptů

Epikure

Archiv vydání časopisu Epikure

Čerstvá zelenina

Čerstvá zelenina