Staňte se naším zákazníkem. Je to snadné.

Získat MAKRO kartu

Zelná polévka s klobásou

Zelná polévka s klobásou

Počet porcí: 10
Obtížnost: ★★☆☆☆
Čas přípravy: 90 minut

Ingredience:

 
  • 750 g brambor (varný typ B)
  • 2 000 ml vody
  • 250 g kysaného zelí
  • 200 g uzeného masa (uzené koleno)
  • 200 g vepřového masa (vepřová plec)
  • 200 g paprikové klobásy
  • 150 g žluté cibule
  • 100 g škvařeného vepřového sádla
  • 20 g sušených hub
  • 20 g kamenné soli
  • 10 g mleté sladké papriky
  • 2 g čerstvé majoránky
  • 0,5 g mletého černého pepře
  • 0,2 g bobkového listu
  • 0,2 g nového koření

Postup:

Příprava polévky:

1. Omyté, očištěné vepřové maso vložíme do hrnce se studenou vodou společně s bobkovým listem a novým kořením. Osolíme a vaříme doměkka.

2. Uvařené maso vyjmeme a nakrájíme na kostky. Ve vývaru následně uvaříme i uzené maso.

3. Když už je maso skoro měkké, přidáme nahrubo nakrájené brambory a sušené houby, které jsme předem namočili ve vodě. Vaříme tak dlouho, než brambory s masem změknou.

4. Uzené maso po uvaření vyjmeme z polévky a rovněž je nakrájíme na hrubší kousky, které vložíme zpět do polévky spolu s propláchnutým, překrájeným kysaným zelím. Vše povaříme, aby zelí změklo.

5. Oloupanou, najemno nakrájenou cibuli orestujeme na sádle dozlatova, zmírníme příkon a přidáme mletou papriku, kterou krátce zpěníme. Poté vše přeložíme do polévky.

6. Nakonec dochutíme překrájenými lístky čerstvé majoránky.


Příprava klobásy a servírování:

1. Na špalíčky nakrájenou klobásu orestujeme těsně před servírováním na pánvi dozlatova. Poté ji vložíme do polévky a polévku servírujeme.


Archiv receptů

Archiv receptů

Epikure

Archiv vydání časopisu Epikure

Maso a drůbež

Maso a drůbež