Staňte se naším zákazníkem. Je to snadné.

Získat MAKRO kartu

Burrata s pečenými rajčátky

Burrata s pečenými rajčátky

Počet porcí: 10
Obtížnost: ★☆☆☆☆
Čas přípravy: 15 minut

Ingredience:

 
  • 500 g Rajčat cherry mix
  • 100 g Extra panenského olivového oleje
  • 3 g Soli Fleur de Sel
  • 100 g Octa balsamico tmavého – sprej
  • 1300 g Burraty
  • 1 g Pepře černého, celého Horeca Select
  • 30 g Oregana čerstvého Horeca Select
  • 300 g Ciabatty

Cena za jednu porci: 56,57 Kč

Postup:

Příprava rajčat a oregana (cca 5 minut):

1. Omytá rajčata rozkrojíme a ogrilujeme na pánvi bez oleje. Po opečení je pokapeme olivovým olejem a osolíme. Oregano omyjeme, otrháme na lístky a uchováme pod namočeným ubrouskem.

Příprava ciabatty (cca 5 minut):

1. Ciabattu nakrájíme na plátky a těsně před podáváním je opečeme v toasteru.


Servírování: Na talíř naaranžujeme opečená rajčata a lehce je ochutíme balsamicovým octem. Vedle nich položíme mozzarellu a ochutíme ji čerstvě mletým pepřem. Pokrm doplníme lístky oregana. Celý pokrm pokapeme kvalitním olivovým olejem. Jako doplněk podáváme opečenou ciabattu, kterou rovněž pokapeme olivovým olejem.


Tipy šéfkuchaře: 

1. Pro zachování charakteristické chuti mozzarellu nesmíme sevírovat ihned, jakmile ji vyndáme z chladničky.

2. V tomto receptu jsme použili balsamico ocet ve spreji, doporučujeme však použít stařené balsamico, které má intenzivnější chuť a vůni. Záleží na cenové politice ve Vašem podniku, za kolik můžete pokrm prodat.


Tipy ze sortimentu


Archiv receptů

Archiv receptů

Epikure

Archiv vydání časopisu Epikure

Čerstvá zelenina

Čerstvá zelenina