Staňte se naším zákazníkem. Je to snadné.

Získat MAKRO kartu

Cuketový tartar s tvarohovým nokem a listovým salátem

Cuketový tartar s tvarohovým nokem a listovým salátem

Počet porcí: 10
Obtížnost: ★★☆☆☆
Čas přípravy: 2 hodiny 40 minut

Ingredience:

Marinovaná cuketa:

 
  • 400 g Cukety zelené

Pesto:

 
  • 150 g Extra panenského olivového oleje
  • 15 g Oříšků piniových
  • 70 g Horeca Select Bazalky čerstvé
  • 20 g Česneku čerstvého
  • 50 g Sýru Grana Padano strouhaného
  • 10 g Soli kamenné

Tartar:

 
  • 600 g Cukety zelené
  • 100 g Cibule červené
  • 30 g Horeca Select Petržele listové
  • 1 g Soli kamenné
  • 50 g Oleje olivového extra panenského

Nok:

 
  • 500 g Horeca Select Tvarohu tučného
  • 150 g Horeca Select Zakysané smetany
  • 250 g Smetany 33 %
  • 15 g Soli kamenné

Salátek:

 
  • 150 g Frisée běleného
  • 20 g Horeca Select Petržele listové
  • 10 g Listů řepy červené
  • 30 g Cibule červené
  • 15 g Řeřichy
  • 50 g Extra panenského olivového oleje

Cena za jednu porci: 21,27 Kč

Postup:

Příprava cukety (cca 2 hodiny):

1. Omytou cuketu nakrájíme na plátky cca 5 mm silné, opečeme je na suché pánvi dozlatova a namarinujeme ji do pesta.

Příprava pesta (cca 8 minut):

1. Piniové oříšky rozprostřeme na gastronádobu s pečicím papírem a pečeme na 175 °C cca 7 minut. Do sekacího stroje (mixér) vložíme omyté, odstředěné lístky bazalky, oloupané stroužky česneku, nastrouhaný parmezán, opražené piniové oříšky, olivový olej a vše rozmělníme na jemnou pastu, kterou mírně ochutíme solí.

Příprava noku (cca 5 minut):

1. Do mísy vložíme tučný tvaroh (nejlépe kostku – má nejméně vody), zakysanou smetanu, smetanu, sůl a vše vymícháme do hladké konzistence (suroviny musí mít stejnou teplotu, jinak se pomazánka srazí).

Příprava tartaru (cca 20 minut):

1. Omytou cuketu, oloupanou červenou cibuli a lístky petržele nakrájíme na malé kostičky cca 4 mm velké. Vložíme do mísy, ochutíme solí, olivovým olejem a můžeme servírovat.

Příprava salátku (cca 5 minut):

1. Do misky přeložíme omytý salát frisée bělené natrhané na větvičky, oloupanou červenou cibuli nakrájenou na lodičky, přidáme čerstvé výhonky řeřichy a lístky červené řepy. Při servírování pokapeme olivovým olejem.


Servírování: 

Stěny kulatého tvořítka vyložíme plátkem namarinované cukety a následně do něj přeložíme ochucený tartar. Opatrně odstraníme tvořítko, na tartar přeložíme vytvarovaný tvarohový nok a na pravou stranu servírujeme ochucený salátek. Pokrm dekorujeme kapkami oleje z pesta.


Tipy ze sortimentu


Archiv receptů

Archiv receptů

Epikure

Archiv vydání časopisu Epikure

Čerstvá zelenina

Čerstvá zelenina