Staňte se naším zákazníkem. Je to snadné.

Získat MAKRO kartu

Filet ze sumce na sépiových fettuccine s pěnou z mušlí a kaviáru

Filet ze sumce na sépiových fettuccine s pěnou z mušlí a kaviáru

Počet porcí: 10
Obtížnost: ★★★☆☆
Čas přípravy: 60 minut

Ingredience:

 
  • 800 g očištěných filetů ze sumce
  • 480 g čerstvých sépiových fettuccine
  • 12–15 ks mušlí slávek
  • 200 ml smetany (32 %)
  • 200 ml rybího vývaru
  • 50 ml bílého suchého vína
  • 50 ml slunečnicového oleje
  • 30 g másla
  • 20 g cibule šalotky
  • 20 ml extra panenského olivového oleje
  • 10 g kaviáru (pstruhového nebo lososového)
  • štáva z ½ citronu
  • sůl, pepř

Postup:

1. Filety pokapeme citronovou štávou a trochou smetany, mírně osolíme a necháme 10 minut odležet. Poté je zprudka a krátce opečeme na slunečnicovém oleji (lze použít i pečicí papír) a necháme dopéct pod salamandrem.

2. Na polovině másla zpěníme nakrájenou šalotku, zalijeme vínem a necháme svařit. Poté přilijeme rybí vývar a smetanu.

3. Tekutinu zredukujeme na polovinu, přidáme mušle a polovinu kaviáru. Po otevření lastur stáhneme omáčku z plamene a mušle vyjmeme.

4. Přidáme druhou polovinu másla, dochutíme solí a ponorným mixérem vyšleháme z omáčky pěnu.

5. Fettuccine uvaříme a v pánvi si poté zredukujeme cca 20 ml vody, v níž se vařily. Ve vzniklé emulzi těstoviny obalíme a podle potřeby dochutíme.

6. Na talíři naaranžujeme fettuccine, filety, mušle a zbylý kaviár. Na závěr vše zakápneme olivovým olejem.


Tipy ze sortimentu


Archiv receptů

Archiv receptů

Epikure

Archiv vydání časopisu Epikure

Ryby a mořské plody

Ryby a mořské plody