Staňte se naším zákazníkem. Je to snadné.

Získat MAKRO kartu

Focaccia s rozmarýnem

Focaccia s rozmarýnem

Počet porcí: 10
Obtížnost: ★★☆☆☆
Čas přípravy: 60 minut

Ingredience:

Těsto:

 
  • 500 g hladké mouky (typ 00)
  • 400 ml vody
  • 25 g čerstvého droždí
  • 3 g kamenné soli

Doplněk:

 
  • 50 ml extra panenského olivového oleje
  • 15 g čerstvého rozmarýnu
  • 15 g mořské soli

Postup:

1. V hluboké míse nebo v robotu smícháme kvalitní mouku, sůl, vlažnou vodu a droždí a vypracujeme vláčné těsto, které přikryjeme utěrkou a necháme v teple nakynout (těsto zhruba 2x zvětší svůj objem).

2. Po nakynutí těsto vyklopíme na pomoučený vál, zpracujeme do tvaru obdélníku, který přeneseme na plech s pečícím papírem.

3. Povrch těsta potřeme olivovým olejem, posypeme mořskou solí a do těsta uděláme prsty důlky, aby se olej dostal do těsta a dál už nekynulo.

4. Navrch nasypeme rozmarýn a pečeme v předehřáté troubě zhruba 20 minut na cca 200 stupňů. Po vychladnutí nakrájíme na čtverce a podáváme, nejlépe jako sandwiche, přílohu k grilovaným masům nebo jenom s olivovým olejem a balsamikem.



Archiv receptů

Archiv receptů

Epikure

Archiv vydání časopisu Epikure

Čerstvá zelenina

Čerstvá zelenina