Staňte se naším zákazníkem. Je to snadné.

Získat MAKRO kartu

Foie gras s brioškou a coulis z černého bezu

Foie gras s brioškou a coulis z černého bezu

Počet porcí: 10
Obtížnost: ★★★☆☆
Čas přípravy: 3 hodiny

Ingredience:

Foie gras:

 
  • 500 g kachních foie gras
  • 1 g černého lanýže
  • 100 ml bílého portského vína
  • 1 pomeranč
  • mořská sůl, mletý bílý pepř

Briošky:

 
  • 400 g hladké mouky
  • 260 g másla
  • 70 g cukru
  • 30 g droždí
  • 5 vajec
  • sůl

Coulis z černého bezu:

 
  • hrst černého bezu
  • 100 g cukru
  • 200 ml vody

Postup:


Foie gras:

1. Játra zbavíme žilek, zakápneme portským vínem a šťávou z pomeranče. Poté je posypeme nastrouhaným lanýžem a podle chuti osolíme, opepříme a minimálně 60 minut necháme v chladu marinovat.

2. Foie gras následně vložíme do formy, zabalíme do potravinářské fólie a 50 minut vaříme v páře při 50 °C.


Briošky:

1. Mouku, cukr, droždí, vejce a sůl smícháme v misce. Přidáme máslo a důkladně prohněteme.

2. Následně vyválíme kulaté briošky, necháme je nakynout a pečeme při 160 °C zhruba 10 minut.


Coulis z černého bezu:

1. Bez opláchneme, smícháme s vodou a cukrem a necháme vařit asi 15 minut. Poté ho rozmixujeme, přecedíme přes jemné sítko a zredukujeme na požadovanou konzistenci.


Tipy ze sortimentu


Archiv receptů

Archiv receptů

Epikure

Archiv vydání časopisu Epikure

Maso a drůbež

Maso a drůbež