Staňte se naším zákazníkem. Je to snadné.

Získat MAKRO kartu

Hřebenatka svatojakubská s burgundským máslem

Hřebenatka svatojakubská s burgundským máslem

Počet porcí: 4
Obtížnost: ★★☆☆☆
Čas přípravy: 15 minut

Ingredience:

 
  • 16 ks svatojakubských hřebenatek
  • 250 g másla
  • 100 g šalotky
  • česnek
  • petrželka
  • mořská sůl
  • bílý pepř

Postup:

1. Hřebenatky očistíme, vyjmeme maso, spodní lasturu očistíme, osušíme a uchováváme v teple.

2. Do měkkého másla přidáme nasekanou petrželku, šalotku a česnek. Vše smícháme.

3. Osušené maso z mušlí dáme do lastury a potřeme jej burgundským máslem.

4. Na gratinovací misku nasypeme hrubozrnnou mořskou sůl, na kterou dáme lasturu s mušlemi, a v rozehřáté troubě (cca 180 °C) ji pečeme cca 3 minuty.

5. Podáváme v horké gratinovací misce. Jako příloha je vhodná francouzská bageta.


Tipy ze sortimentu


Archiv receptů

Archiv receptů

Epikure

Archiv vydání časopisu Epikure

Ryby a mořské plody

Ryby a mořské plody