Staňte se naším zákazníkem. Je to snadné.

Získat MAKRO kartu

Lanýžové carpaccio

lanyzove-carpaccio

Počet porcí: 1
Obtížnost: ★☆☆☆☆
Čas přípravy: 10 minut

Ingredience:

 
  • 150 g svíčkové Qualivo
  • 1 polévková lžíce vyzrálého balsamikového octa
  • 1 polévková lžíce lanýžového olivového oleje
  • 1 polévková lžíce lanýžového pyré
  • sůl
  • čerstvě mletý černý pepř

Postup:

1. Svíčkovou nakrájíme na tenké plátky, které jemně roztlačíme nožem.

2. Rovnoměrně je zastříkneme octem a olejem, osolíme a opepříme.

3. Nakonec přidáme malé kousky lanýžového pyré.



Náš tip: Hovězí carpaccio doprovodí kvalitní mladá červená vína, např. ovocité Nebbiolo z Pie montu, Nebbiolo d’Alba či Gattinara D. O. C. G.


Postup krok za krokem:

hovezi-carpaccio-1
Svíčkovou nakrájíme na tenké plátky.
hovezi-carpaccio-2
Tenké plátky jemně roztlačíme nožem.
hovezi-carpaccio-3
Rovnoměrně je zastříkneme octem a olejem, osolíme a opepříme.
hovezi-carpaccio-4

Nakonec přidáme malé kousky lanýžového pyré.


Tipy ze sortimentu


Archiv receptů

Archiv receptů

Epikure

Archiv vydání časopisu Epikure

Maso a drůbež

Maso a drůbež