Staňte se naším zákazníkem. Je to snadné.

Získat MAKRO kartu

Lilková pěna s cuketovými špízy

Lilková pěna s cuketovými špízy

Počet porcí: 6
Obtížnost: ★★☆☆☆
Čas přípravy: 20 minut

Ingredience:

 
  • 2 lilky
  • 1 sladká červená paprika
  • 1 chilli paprička nakrájená na kroužky
  • svazek bazalky nakrájené na proužky
  • 2 nasekané stroužky česneku
  • 4 snítky tymiánu
  • 1 citron
  • 1 cuketa
  • olivový olej
  • sůl, pepř

Postup:

1. Lilky podélně překrojíme na polovinu, pravidelnými řezy vytvoříme na dužině mřížku a následně je 30 minut marinujeme ve směsi chilli, česneku, tymiánu a trochy olivového oleje.

2. Marinované lilky pečeme asi 20 minut na grilu slupkou nahoru. Krátce opečeme také citron rozkrojený na poloviny.

3. Plátky cukety a sladké papriky grilujeme dozlatova. Dochutíme je olivovým olejem a solí a střídavě napícháme na špízové jehly.

4. Lžící vydlabeme lilkovou dužinu a nasekáme ji na jemné kostičky. Přidáme nasekanou bazalku a dochutíme trochou citronové šťávy, olivového oleje, soli a pepře. Podáváme se špízy.


Tipy ze sortimentu


Archiv receptů

Archiv receptů

Epikure

Archiv vydání časopisu Epikure

Čerstvá zelenina

Čerstvá zelenina