Pečená kachní játra zalitá sádlem

Pečená kachní játra zalitá sádlem

Počet porcí: 10
Obtížnost: ★★★☆☆
Čas přípravy: 60 minut

Ingredience:

Na játra:

 
  • 1 500 g chlazených kachních jater
  • 1 000 g kachního sádla
  • 0,1 g mletého kmínu
  • 0,1 g celého černého pepře
  • 20 g soli

K podávání:

 
  • 500 g světlého chleba
  • 80 g cibule
  • 50 g lahůdkové cibulky

Postup:

1. Kachní játra odblaníme, omyjeme, osušíme a ochutíme mletým kmínem a čerstvě mletým pepřem z mlýnku.

2. Na pánvi s malým množstvím sádla je pozvolna opékáme tak, aby zůstala uprostřed růžová.

3. Po opečení necháme játra zchladnout a přeložíme je do keramické nádoby.

4. Zbylé kachní sádlo rozpustíme, ochutíme solí a nalijeme na játra, až jsou téměř ponořená.

5. Po vychladnutí je uchováváme v chladničce.


Podávání:

1. Kachní játra na talíři doplníme jemně nakrájenou cibulí, na kolečka nakrájenou lahůdkovou cibulkou a světlým chlebem. Podáváme jako předkrm či chuťovku k pivu.

Gastro tip: K zalití jater lze využít i sádlo získané během pečení kachny – před použitím je třeba tuk přecedit a odvařit z něj veškerou tekutinu.


Tipy ze sortimentu


Archiv receptů

Archiv receptů

Epikure

Archiv vydání časopisu Epikure

Maso a drůbež

Maso a drůbež