Staňte se naším zákazníkem. Je to snadné.

Získat MAKRO kartu

Na másle pečený filet z pražmy se šafránovými těstovinami orzo, krevetami, zeleninovým Brunoise, fenyklem a pěnou z červené řepy

Na másle pečený filet z pražmy se šafránovými těstovinami orzo, krevetami, zeleninovým Brunoise, fenyklem a pěnou z červené řepy

Počet porcí: 1
Obtížnost: ★★★★☆
Čas přípravy: 80 minut

Ingredience:

 
  • 100 g pražmy královské
  • 700 ml rybího vývaru vlastní výroby
  • 4 ks tygřích krevet
  • 150 g másla
  • 100 ml mléka
  • 40 g rajčat
  • 40 g cukety
  • 30 g fenyklu
  • 30 g žluté papriky
  • 30 g těstovinové rýže orzo
  • 20 g banánové šalotky
  • ½ citronu
  • sůl Maldon, šafrán
  • granulovaný lecithin bez příchutě

Postup:

Příprava filetu:

1. Omytý a očištěný filet z pražmy vykostíme a dočistíme.

2. Na přepuštěném másle (cca 50 g) restujeme rybu kůží dolů cca 3 minuty, poté ji otočíme a krátce dopečeme. Těsně před podáváním osolíme špetkou maldonské soli.


Příprava pěny:

1. Řepu oloupeme, omyjeme a nastrouháme na hrubém struhadle. Ponoříme ji do 200 ml rybího vývaru a na mírném ohni vaříme asi 30 minut. Poté ochucený vývar přecedíme, zredukujeme přibližně na 100 ml, přidáme plnotučné mléko a krátce povaříme.

2. Do zchladlého základu přidáme 25 g másla, lecithin a vše zahřejeme na 50 °C. Poté tyčovým mixérem vyšleháme do pěny.


Příprava zeleniny:

1. Očištěnou papriku bez jader, oloupanou cuketu a spařená oloupaná vyjadřincovaná rajčata nakrájíme na Brunoise kostky (3 mm).

2. Oloupanou šalotku a fenykl nakrájíme najemno a zpěníme na 25 g másla. Poté přidáme zeleninu, krátce podusíme, zastříkneme citronovou šťávou, aby si udržela čerstvý vzhled, a podle potřeby osolíme.


Příprava těstovin:

1. Do 500 ml vařícího rybího vývaru přidáme šafrán a krátce povaříme. Poté vsypeme těstovinovou rýži a za stálého míchání vaříme.

2. Těstoviny poté zcedíme, přidáme 25 g másla a necháme zchladnout.


Příprava krevet:

1. Krevety oloupeme a opláchneme, poté orestujeme na 25 g másla a osolíme.

2. Přidáme těstoviny, lžíci šafránového vývaru pro spojení chutí a krátce prohřejeme.


Tipy ze sortimentu


Archiv receptů

Archiv receptů

Epikure

Archiv vydání časopisu Epikure

Ryby a mořské plody

Ryby a mořské plody