Staňte se naším zákazníkem. Je to snadné.

Získat MAKRO kartu

Pošírované ústřice s řeřichovou pěnou

Pošírované ústřice

Počet porcí: 4
Obtížnost: ★★☆☆☆
Čas přípravy: 30 minut

Ingredience:

 
  • 24 ks ústřic
  • 400 ml rybího vývaru
  • 100 g šalotky
  • 125 ml suchého bílého vína
  • 10 ml suchého vermutu
  • 250 ml šlehačky
  • 30 g másla
  • řeřicha
  • citronová šťáva
  • mořská sůl
  • kajenský pepř

Postup:

1. Ústřice omyjeme, otevřeme a ústřičné maso vyjmeme z ulity. Mořskou vodu z ústřic uchováme. Spodní lasturu pečlivě umyjeme a očistíme, osušíme a uchováváme v teple.

2. Nadrobno nakrájenou oloupanou šalotku mírně zpěníme na 1/3 másla, podlijeme bílým vínem a vermutem, přidáme rybí vývar, vodu z ústřic a takto připravený vývar pozvolna redukujeme.

3. V polovině vaření přidáme tekutou šlehačku a vaříme, dokud omáčka nezhoustne. Takto připravenou omáčku scedíme a ručním mixérem do omáčky vmícháváme ledové máslo. Do takto připravené směsi přidáme řeřichu, sůl, pepř a citronovou šťávu.

4. Takto upravený sos zahřejeme na teplotu cca 60 °C a vložíme do něj maso z ústřic na dobu cca 5 vteřin.

5. Jídlo servírujeme na mořských řasách v teplých ústřicových lasturách.


Tipy ze sortimentu


Archiv receptů

Archiv receptů

Epikure

Archiv vydání časopisu Epikure

Ryby a mořské plody

Ryby a mořské plody