Staňte se naším zákazníkem. Je to snadné.

Získat MAKRO kartu

„Tatarák“ z matjesů

„Tatarák“ z matjesů

Počet porcí: 6
Obtížnost: ★☆☆☆☆
Čas přípravy: 25 minut

Ingredience:

 
  • 12 velmi tenkých plátků bagety
  • 1 okurka
  • 1 svazek kopru

  • 12 marinovaných sledích filetů
  • 1 velká červená cibule (1 na kostičky, 1 na kolečka)
  • olivový olej
  • bílý vinný ocet
  • sůl, pepř

Postup:

1. Plátky bagety opečeme v troubě dozlatova. Okurku nakrájíme na tenké proužky a několik plátků a ochutíme částí nasekaného kopru, olivového oleje, octa, soli a pepře.

2. Filety a půlku cibule nakrájíme na jemné kostičky a smícháme se zbytkem kopru.

3. Na talíř naaranžujeme okurkový salát a na něj střídavě navršíme matjesovou směs, plátky bagety, okurky a kolečka cibule.

4. Ozdobíme kolečky cibule a kousky kopru a podáváme s trochou bazalkového pesta a medovými rajčaty.


Postup krok za krokem

tatarak-matjes-1
Plátky bagety opečeme v troubě dozlatova. Okurku nakrájíme na tenké proužky a několik plátků a ochutíme částí nasekaného kopru, olivového oleje, octa, soli a pepře.
tatarak-matjes-2
Filety a půlku cibule nakrájíme na jemné kostičky a smícháme se zbytkem kopru.
tatarak-matjes-3
Na talíř naaranžujeme okurkový salát a na něj střídavě navršíme matjesovou směs, plátky bagety, okurky a kolečka cibule.
tatarak-matjes-4
Ozdobíme kolečky cibule a kousky kopru a podáváme s trochou bazalkového pesta a medovými rajčaty.

Tipy ze sortimentu


Archiv receptů

Archiv receptů

Epikure

Archiv vydání časopisu Epikure

Ryby a mořské plody

Ryby a mořské plody