Staňte se naším zákazníkem. Je to snadné.

Získat MAKRO kartu

Terina z husích jater

Terina z husích jater

Počet porcí: 6
Obtížnost: ★★☆☆☆
Čas přípravy: 2,5 hodiny

Ingredience:

 
  • 500 g husích jater
  • 250 ml mléka
  • 80 g slaniny
  • ¼ lžičky paštikového koření
  • 1 lžíce vína madeira
  • 2 žloutky
  • 200 g slaniny na vyložení formy
  • sůl, pepř

Postup:

1. Játra necháme několik hodin odležet v mléce (lze je také marinovat ve víně madeira, portském či v brandy).

2. Játra odblaníme a nejlepší třetinu dáme stranou. Nakrájíme ji na plátky, osolíme a opepříme.

3. Zbytek jater umixujeme, přidáme k nim mletou slaninu, osolíme a opepříme. Vmícháme syrové žloutky a víno madeira (nebo portské či brandy, podle toho, v čem jsme marinovali).

4. Formu vyložíme plátky slaniny, na ně rozetřeme část fáše, poklademe plátky jater a na ně dáme další vrstvu fáše. Opakujeme až do spotřebování surovin.

5. Vrchní vrstvu fáše pokryjeme plátky slaniny a uzavřenou formu vaříme v páře či ve vodní lázni 2 hodiny.

6. Necháme vychladnout, vyklopíme a nakrájíme. Tenké plátky teriny se podávají na rozpečené bagetě nebo toastu s ovocnou zavařeninou, případně s čatní.


Tipy ze sortimentu


Archiv receptů

Archiv receptů

Epikure

Archiv vydání časopisu Epikure

Maso a drůbež

Maso a drůbež