Staňte se naším zákazníkem. Je to snadné.

Získat MAKRO kartu

Chobotnice vařená jako vlažný salát s olivovým olejem a česnekem

Salát z chobotnice

Počet porcí: 4
Obtížnost: ★★☆☆☆
Čas přípravy: 25 minut

Ingredience:

 
  • 500 g chobotnice
  • 100 g cibule
  • 1 ks papriky
  • 2 ks pepperoncini
  • 50 g oliv
  • olivový olej (extra virgine)
  • vinný ocet
  • česnek
  • sůl, pepř

Postup:

1. Omytou a očištěnou chobotnici vaříme ve slané vodě 10–20 minut. Čas vaření záleží na velikosti a druhu chobotnice.

2. Chobotnici vyjmeme a nakrájíme na kostky.

3. Papriku, pepperoncini a česnek nakrájíme na kostičky, smícháme s nakrájenou chobotnicí. Ochutíme solí, pepřem, vinným octem a olivovým olejem.

4. Salát podáváme na talíři ozdobeném po okraji olivami.


Tipy ze sortimentu


Archiv receptů

Archiv receptů

Epikure

Archiv vydání časopisu Epikure

Ryby a mořské plody

Ryby a mořské plody