Staňte se naším zákazníkem. Je to snadné.

Získat MAKRO kartu

Malvínina marinovaná řepa

Malvínina marinovaná řepa

Počet porcí: 10
Obtížnost: ★★☆☆☆
Čas přípravy: 50 minut

Ingredience:

 
  • 1 000 g červené řepy
  • 300 g kozího sýru
  • 200 g šťávy z marinovaného zázvoru
  • 120 g ledového salátu
  • 100 g rýžového octa
  • 100 g medu
  • extra panenský olivový olej
  • marinovaný zázvor
  • čerstvý kerblík
  • sůl

Postup:

1. Nejprve krátce povaříme rýžový ocet, med a štávu z marinovaného zázvoru, čímž si připravíme marinádu.

2. Oloupanou, červenou řepu nakrájíme na tenké plátky, které povaříme ve vroucí osolene vodě na skus.

3. Plátky řepy nasledně osušíme papírem a přeložíme do teplé připravené marinády, kde je marinujeme cca 20 minut.

4. Když plátky řepy vyndáme, pomocí vykrajovátka z nich vykrojíme pravidelná kolečka, která servírujeme na talíři doplnené o kousky ledového salátu, kozího sýra, marinovaného zázvoru a kerblíku.

5. Jako dresink můžeme použít již připravenou marinádu a extra panenský olivový olej.



Tipy ze sortimentu


Archiv receptů

Archiv receptů

Epikure

Archiv vydání časopisu Epikure

Čerstvá zelenina

Čerstvá zelenina