Staňte se naším zákazníkem. Je to snadné.

Získat MAKRO kartu

Marinované chobotnice

Marinované chobotnice

Počet porcí: 10
Obtížnost: ★★☆☆☆
Čas přípravy: 3 hodiny

Ingredience:

 
  • 1 000 g chlazených chobotniček
  • 2 000 ml zeleninového vývaru
  • 250 ml extra panenského olivového oleje
  • 200 ml suchého bílého vína
  • 500 g celeru
  • 500 g mrkve
  • 30 g čerstvého tymiánu
  • 20 g kamenné soli
  • 1 g celého bílého pepře

Postup:

1. Chlazené očištěné chobotničky vložíme do ochuceného zeleninového vývaru a vaříme je "táhnutím" doměkka.

2. Než se uvaří, připravíme si marinádu. Oloupeme kořenovou zeleninu a nakrájíme ji na tenké dlouhé nudličky asi 2 mm silné. Otrháme lístky tymiánu.

3. Na pánev dáme trochu olivového oleje a krátce na něm orestujeme kořenovou zeleninu.

4. Přidáme otrhaný tymián, zalijeme bílým vímen a krátce povaříme, aby zelenina zůstala "na skus". Poté ochutíme solí a bílým pepřem.

5. Do misky dáme pošírované chobotničky, k nim přidáme ochucenou zeleninu a vše zalijeme teplým olivovým olejem. Lehce promícháme a necháme vychladnout.


Servírování:

1. Marinované chobotnice servírujeme jako salát na míse. Můžeme je podávat i jako finger food.


Archiv receptů

Archiv receptů

Epikure

Archiv vydání časopisu Epikure

Mořské plody v MAKRO

Ryby a mořské plody