Staňte se naším zákazníkem. Je to snadné.

Získat MAKRO kartu

Růžičková kapusta s hlívou ústřičnou

Růžičková kapusta s hlívou ústřičnou

Počet porcí: 10
Obtížnost: ★★☆☆☆
Čas přípravy: 30 minut

Ingredience:

 
  • 750 g růžičkových kapustiček
  • 300 g hlívy ústřičné
  • 200 g másla (82 %)
  • 150 ml zeleninového vývaru
  • 15 g kamenné soli

Dresink:

 
  • 100 ml extra panenského olivového oleje
  • 20 ml jablečného octa
  • 45 g dijonské hořcice
  • celý černý pepř, sůl

Doplňky:

 
  • 200 g pancetty
  • 50 g polníčku
  • 30 g medu

Postup:

Příprava kapustiček:

1. Kapustičky očistíme, košťály odkrojíme a sloupneme vrchní listy. Poté kapustičky podélně rozpůlíme, poklademe řezem dolů do rozehřáté suché pánve a opečeme je do hnědé barvy.

2. Do pánve přidáme natrhanou hlívu a zprudka opečeme. Nakonec přidáme rozpuštěné máslo, sůl a vývar, který necháme krátce zredukovat, a salát můžeme podávat.


Příprava dresinku:

1. V misce smícháme jablečný ocet, trošku dijonské hořčice, sůl a čerstvě mletý pepř. Nakonec přidáme trošku olivového oleje a znovu pořádně zamícháme.


Servírování:

1. Na talíř nejprve naneseme dresink, pak přiložíme na skus opečenou růžičkovou kapustu, plátky slaniny a hlívu ustřičnou. Nakonec přidáme polníček a vše zakapeme medem.


Poznámka: Salát z růžičkové kapusty můžeme při servírování kromě polníčku doplnit například lahůdkovou cibulkou, čerstvým kerblíkem či salátem frisée. Chuť dresinku můžeme zase zvýraznit např. balzamikovým vinným octem.



Archiv receptů

Archiv receptů

Epikure

Archiv vydání časopisu Epikure

Čerstvá zelenina

Čerstvá zelenina