Staňte se naším zákazníkem. Je to snadné.

Získat MAKRO kartu

Salát Nicoise

Salát Nicoise

Počet porcí: 10
Obtížnost: ★★☆☆☆
Čas přípravy: 30 minut

Ingredience:

 
  • 500 g konzervovaného tuňáka v oliv. oleji
  • 500 g rajčat
  • 450 g malých nových brambor (grenaille)
  • 200 g fazolových lusků
  • 150 g černých oliv
  • 100 g červené cibule
  • 10 vajec
  • 1 ks římského nebo ledového salátu

Zálivka:

 
  • 350 ml extra panenského olivového oleje
  • 100 ml octa
  • 80 g hrubozrnné (nejlépe dijonské) hořčice
  • 50 g bílé cibule
  • 15 g česneku
  • 10 g soli
  • 0,5 g drceného černého pepře

Orientační cena za porci: 35 Kč
Doporučená prodejní cena: 110 Kč

Postup:

Příprava salátu:

1. Brambory i se slupkou uvaříme doměkka a poté rozpůlíme.

2. Fazolové lusky nakrájíme našikmo na kousky a spaříme je na skus.

3. Vejce uvaříme natvrdo, oloupeme a těsně před podáváním nakrájíme na čtvrtky.


Příprava zálivky:

1. Všechny suroviny na zálivku, tj. olivový olej, ocet, hořčici, česnek a bílou cibuli vymixujeme tyčovým mixérem a dochutíme solí a pepřem.


Dohotovení salátu a servírování:

1. V misce smícháme brambory, fazolky, pokrájená rajčata, olivy a červenou cibuli a vše promícháme společně se zálivkou.

2. Talíř vyložíme listy salátu, do středu navršíme připravenou směs, navrch rozebereme na větší kusy tuňáka a poklademe čtvrtkami vajec.


Archiv receptů

Archiv receptů

Epikure

Archiv vydání časopisu Epikure

Čerstvá zelenina

Čerstvá zelenina