Staňte se naším zákazníkem. Je to snadné.

Získat MAKRO kartu

Salát Panzanella

Salát Panzanella

Počet porcí: 10
Obtížnost: ★★☆☆☆
Čas přípravy: 30 minut

Ingredience:

 
  • 1 500 g rajčat
  • 800 g červené papriky
  • 750 g salátové okurky
  • 500 g červené cibule
  • 400 g ciabatty
  • 100 g kapar
  • 100 g nastrouhaného parmazánu
  • 30 g lísků čerstvého oregana
  • 30 g lístků čerstvé bazalky

Zálivka:

 
  • 200 ml olivového oleje
  • 175 ml červeného vinného octa
  • 2,5 stroužku česneku
  • 30 g cukru
  • 20 g soli
  • 0,5 g pepře

Orientační cena za porci: 36 Kč
Doporučená prodejní cena: 95 Kč

Postup:

Příprava salátu:

1. Ciabattu pokrájíme na kostky a nasucho opečeme.

2. V misce smícháme nakrájenou okurku bez jádřince, pokrájená rajčata, papriky, kolečka cibule, kapary a strouhaný parmazán.


Příprava dresinku:

1. Smícháme ocet, cukr a jemně posekaný česnek a postupně zašleháme olivový olej.

2. Podle potřeby dresink dochutíme solí a pepřem.


Dohotovení salátu a servírování:

1. Salát posypeme pečenými krutony z ciabatty, přelijeme zálivkou a vše zlehka promícháme.

2. Salát servírujeme ozdobený lístky čerstvé bazalky a oregana.


Archiv receptů

Archiv receptů

Epikure

Archiv vydání časopisu Epikure

Čerstvá zelenina

Čerstvá zelenina